Een reservering maken via het planbord

Het maken van een reservering kan makkelijk en snel gedaan worden in het reserveringssysteem.
Je gaat naar het planbord en geeft aan voor welke reisduur je wilt gaan reserveren (nacht, weekend of week).
Check voordat je gaat reserveren of de tarieven wel geladen zijn. Je klikt dan op Toon Tarieven.
Staan de tarieven erin, dan ga je terug naar Toon beschikbaarheid.

In het planbord klik je op de aankomst datum en daarna op de vertrekdatum en het systeem vult de hele periode in. Vervolgens klik je op + Nieuwe Reservering. Bij een reservering per week en weekend klik je alleen op de aankomst datum en vervolgens op + Nieuwe Reservering. Het systeem neemt de gewenste reisduur automatisch over.

Om een reservering te maken loop je door alle tabbladen (verblijfsduur, toeslagen, contactgegevens, overig en afronden) en vul deze waar nodig in en vergeet niet om ieder blad apart op te slaan.
Tip! Scroll helemaal naar beneden zodat je alle onderdelen van de reservering in beeld hebt gehad.
Pas je tijdens het invoeren van de reservering het basis tarief aan (bijvoorbeeld door het toevoegen van de toeslag voor ontbijt of invoeren van een korting) vergeet dan niet op 'herbereken tarief' te klikken. (balk onderaan de kassabon)

Om te voorkomen dat gasten dubbel geregistreerd staan, kan je bij contactgegevens checken of de klant al in het bestand staat.
(zoek een bestaande gast)

Als de reservering is afgerond, dan krijg je als laatste scherm alle details van de reservering te zien. Vanuit dit scherm kan je dan ook een mail naar de gast sturen.