Booking.com - Spelregels

Booking.com - Spelregels


VERANTWOORDELIJKHEID VAN DE VERHUURDER

De verhuurder (die de koppeling met Booking.com afneemt) neemt de eigen verantwoording voor een juiste vulling en werking van de Booking.com extranet omgeving. De verhuurder bezit over genoeg kennis en vaardigheden (kennis van tarieven en verhuurperiodes) om op de juiste wijze met Booking.com & Reflex Booking te werken. 


TARIEVEN & TOESLAGEN & KORTINGEN & VERHUURPERIODES

Het tarief, dat vanuit je Reflex Booking reserveringssysteem naar Booking.com doorgestuurd wordt, dat betreft een “all-in” nachtprijs. Alle tarieven die worden aangemaakt bestaan uit een bedrag per Nacht per Accommodatie. Een prijs per persoon toevoegen is niet mogelijk.

Toeslagen als reserveringskosten of kinderbedjes in Reflex Booking reserveringssysteem worden niet doorgestuurd naar Booking.com. Ook de toeslagen ingevuld in Booking.com worden niet doorgestuurd naar het reserveringssysteem van Reflex Booking. Alleen een bedrag (voor de huur) wordt opgeslagen in de reserveringssoftware.

Kortingen uit je Reflex Booking reserveringssysteem worden niet doorgestuurd naar Booking.com.

Voor het aanmaken van verhuurperiodes, welke worden gebruikt voor de koppeling met Booking.com, dien je altijd een minimum en maximum aantal nachten te hanteren.


BESCHIKBAARHEID & RESERVERINGEN

Sluitingsdagen /blokkades uit je Reflex Booking reserveringssysteem worden real-time doorgestuurd naar Booking.com

Reserveringen die worden gemaakt in Booking.com worden real-time doorgestuurd naar je Reflex Booking reserveringssysteem

Hoever van te voren mag iemand reserveren via Booking.com? Dit staat standaard op zeer flexibel. Vandaag reserveren mag vandaag aankomen zijn. Wilt u dit wijzigen, dan kan dat via het Booking.com portal. NB. Booking.com adviseert haar klanten in dit geval telefonisch contact op te nemen. 


BERICHTEN / SIGNALERINGEN VANUIT BOOKING.COM

Binnen je Reflex Booking reserveringssysteem staat een Booking.com log scherm. Dit scherm dien je regelmatig / dagelijks te monitoren op eventuele acties of rode meldingen. Een toelichting op wat te doen bij rode meldingen staat op het Booking.com log scherm weergegeven. 

Reserveringen die niet automatisch geplaatst kunnen worden, verschijnen in het Booking.com log als een rode melding. Maak je deze reservering vervolgens alsnog handmatig in het reserveringssysteem, dan dien je het nummer dat je ontvangt vanuit Booking.com te plaatsen bij het touroperator reserveringsnummer als de afbeelding hieronder.(open reservering > bewerk > bewerk reservering).  Boekingen zijn dan eenvoudig terug te vinden bij een eventuele aanpassing vanuit Booking.com. 

Touroperator Booking.com


BELANGRIJK!
Bij iedere aanpassing van de verhuurperiode of instelling in wisseldagen moet er vanuit het Reflex Booking reserveringssysteem een handmatige upload (mutatie) gedaan worden naar Booking.com. Elke mutatie dient te worden doorgegeven middels een Booking.com mutatieformulier. Bij twijfel e/o vragen kun je altijd contact met ons opnemen.

TIP! Controleer met regelmaat of alle objecten juist zijn gekoppeld met Booking.com. Onder Booking Opportunity Centre kun je een handige lijst uitdraaien met alle gekoppelde objecten inclusief de benodigde ID'S.

Ga naar : Geavanceerd (tandwieltje in het menu) > Opportunity centre > Instellingen (printer icoontje).

Booking.com Opportunity centre

Gekoppelde hotels en rooms (objecten) mogen niet offline gehaald/uit gebruik gehaald worden.

Bij aanpassingen aan gekoppelde objecten, graag Reflex Booking informeren middels het online mutatieformulier van Booking.com    

Aantallen van beschikbare kamers (rooms-to-sell) kunnen niet zonder consequentie qua aantal aangepast worden in Booking.com.
Dat veroorzaakt beschikbaarheidsproblemen.

Bij aanpassingen aan de werkende koppeling (accommodaties koppelen, wijzigen of ontkoppelen) zijn er uren en kosten verbonden aan deze handelingen, dus vooraf overleg met Reflex Booking kan kosten besparen!

  • Related Articles

  • Rode meldingen Booking.com

   In het Booking.com logscherm staan een aantal rode meldingen die niet verwerkt zijn. Als deze meldingen niet handmatig verwerkt worden in de boekingen, lopen de aantallen tussen Reflex en Booking.com scheef. Zo denkt Booking.com dat er bijvoorbeeld ...
  • Booking.com koppeling opzetten

   Stap 1: De klant maakt in Booking.com een omgeving aan voor zijn accommodatie(s). Controleer of de nieuwe omgeving van Booking.com live is. NB: Per aparte pagina die je wilt aanbieden in Booking.com, moet er een nieuwe Hotel aangemaakt worden. Stap ...
  • Booking.com - Intake / mutatieformulier

   Wil je koppelen met, of een wijziging doorgeven bij Booking.com? Vul dan het intakeformulier in en dan nemen wij zo snel mogelijk contact met je op. Ga naar: Intakeformulier koppeling Booking.com
  • Oorzaken rode meldingen - Booking.com

   Wat betekenen de rode meldingen? No available accommodation found Oorzaken •Er zijn geen beschikbare accommodaties gevonden. •Er is mogelijk een “gatenkaas”  probleem. Je hebt te maken met meerdere kamers van hetzelfde type die verhuurd ...
  • Booking.com - Video: hoe koppeling aanvragen

   Op het moment dat je een directe koppeling wilt leggen tussen je reserveringssysteem en je Booking.com omgeving, hebben wij een aantal van je gegevens nodig. Ook zullen hiervoor additionele kosten gelden. De video hieronder geeft aan hoe de koppeling ...