Vouchers

Vouchers

Wegens de Corona crisis en klanten die hun gedane betalingen terug moeten krijgen, is de 'Kortingsbonnen' functionaliteit
ingebouwd.
Ga naar: objectbeheer > kortingsbonnen > nieuw
1. Maak per mogelijke terugbetaling een Kortingsbon aan
2. Kortingscode is verplicht
3. Korting wordt niet aan een accommodatie toegekend 
4. Vertalingen wordt automatisch toegevoegd indien de code is ingevuld (voor snelle invoer)In de reserveringen schermen :
1. De dropdowns worden aangepast om gemakkelijker naar een code te kunnen zoeken.
2. Voor kortingsbonnen is de code zichtbaar en niet de Naam van de korting:In de publieke module moet men de code invullen voor de ‘korting’.

Voorgestelde werkwijze: Wanneer een klant annuleert, wil je zijn gedane betaling omzetten naar een “Corona tegoed”.
Maak daarom een betalingsvorm aan, bijvoorbeeld: “Corona tegoed”.Verander de klant zijn betaling in de reservering naar betalingsvorm Corona tegoed.
Klik op het ''potloodje'' bij ''Reeds gedane betalingen''.Via ''Betalingen rapportage'' kan er per betalingsvorm een rapport gedraaid worden en kan je het vervolgens Exporteren naar Excel.
Zo krijg je een lijst van Corona tegoed betalingen:Maak een kortingsbon aan met het geannuleerde reserveringsnummer erin.
Bijvoorbeeld: 2020_10226 (waar 10226 de geannuleerde reserveringsnummer is van de klant)
Dit nummer kan je toevoegen aan de annulerings e-mail naar de klant om hun zo op de hoogte te stellen van welke voucher code ze kunnen gaan gebruiken bij een volgende boeking.Ga naar het emailsjabloon: Geannuleerd. Pas het geannuleerde emailsjabloon aan om de kortingsbon code te tonen. Hiervoor is geen email veld beschikbaar, daarom adviseren we om een combinatie van bijvoorbeeld het jaartal en het reserveringsnummer te gebruiken.
De kortingsbon code wordt dan: 2020_%%BOOKINGNR%%