Status van een reservering aanpassen

Route         Instellingen Toon menu-> Relatiebeheer -> Status configuratie -> Status Voorbeeld

Een reservering kan handmatig aangepast worden naar de volgende status, bijvoorbeeld Aanbetaling ontvangen of Volledig betaald.

Een status toekennen geeft u een helder en volledig inzicht in de status van de boeking.

Status

Definiëren :

In het algemeen zijn er 5 stadia voor een reservering:

1

Internet reservering

Reserveringen gemaakt via de Public module (online boeken)

2

Goedgekeurd

Reservering via uw eigen pakket (handmatig ingevoerd)

3

Aanbetaling ontvangen

4

Volledig betaald

5

Geannuleerd

De status Geannuleerd wordt gebruikt voor reserveringen die niet meer geldig zijn.
De klant komt niet meer of de reservering is door welke reden dan ook niet meer van toepassing.

Daarnaast kan men nog 5 statussen zelf benoemen.

De benaming van de statussen kan door u zelf worden aangepast. Bijvoorbeeld :  Internet reservering wijzigen in “Optie” of een extra status toevoegen : "Betalingsherinnering"

lightbulb_on

Als je bij de statusnaam een * ingeeft, dan is de status niet meer zichtbaar bij het wijzigen van de status.