Stap 4. Verhuurperiodes aanmaken

Stap 4. Verhuurperiodes aanmaken

Verhuurperiodes zijn eigenlijk tijdseenheden waarin je verhuurt. Denk hierbij aan "nachten" of bijvoorbeeld "week".
Aan een verhuurperiode kan je in een later stadium per accommodatie tarieven koppelen.
Hoe maak je een verhuurperiode aan:
Je gaat naar objectbeheer > verhuurperiodes > + Nieuw.



Als eerste komt onderstaand blok in beeld. Hier maak je de keuze wat voor verhuurperiode je wilt aanmaken en klik daarna op ok.




Vervolgens kom je in het scherm waar je alles invult over de huurperiode zoals naam, hoeveel blokjes er zichtbaar zijn in de agenda enz. en vergeet niet een vinkje te zetten achter 'zichtbaar op internet' als de verhuurperiode zichtbaar moet zijn in jouw boekingsmodule.
Bij de aankomstdagen zet je de dagen waarop gasten mogen aankomen.
Tip! Scroll goed naar beneden zodat je alle onderdelen hebt gezien en indien nodig hebt ingevuld en klik op opslaan.
Daarna ga je naar internet instellingen:



Bij Alternatieve periode geef je aan welk alternatief er getoond wordt als bijv. de nachten niet beschikbaar zijn. Het systeem kan dan als alternatief het weekend laten zien.
Reserveringen toestaan voor meerdere periodes: Hier geef je aan dat de gast meer dan 1 nacht of 1 week mag boeken.
Minimum toegestane periodes: Hier geef je aan voor hoeveel nachten er minimaal geboekt dient te worden.
Maximum toegestane periodes: Hier geef je aan voor hoeveel nachten er maximaal geboekt mag worden.
Bij Nieuwe uitzondering kan je aangeven als er voor een bepaalde periode een uitzondering bestaat. Zo zou je kunnen beslissen dat in het hoogseizoen het minimaal aantal nachten 7 bedraagt en niet 3. Heb je de uitzondering ingevuld, dan sla je deze eerst op alvorens je op de groene knop Opslaan klikt.



Gebruik je meerdere talen, vergeet dan niet om bij vertalingen de juiste vertaling van de verhuurperiode te vermelden en klik op Opslaan. De verhuurperiode is hiermee aangemaakt.




    • Related Articles

    • Mollie - Stap 1. Account aanmaken

      Leuk dat je gaat starten met de online betalingen via Mollie!  Hieronder een stappenplan hoe je dit in werking zet. Allereerst maak je een account aan bij Mollie: Maak nu je gratis Mollie account aan voor je webshop Hieronder meer uitleg en het ...
    • Stap 6. Tarieven aanmaken (via scherm / via planbord)

      Tarief aanmaken via scherm: Je gaat naar objectbeheer > huurtarieven. Als je een nieuw tarief wilt toevoegen, klik je op +nieuw. Je komt dan op het volgende scherm waar je verder alle gegevens invult. Het tarief begint altijd met de dag van vandaag. ...
    • Stap 7. Toeslagen aanmaken

      Een toeslag is een extra die bijgeboekt kan worden. Dat kan betaald of kosteloos zijn.  Indien een toeslag geld kost, dan kan dit worden aangegeven. Tevens kan dan worden bepaalt hoe deze toeslag in rekening kan worden gebracht. Bijvoorbeeld per ...
    • Stap 8. Emailsjablonen aanmaken

      Als de gast geboekt heeft, dan verwacht hij vaak een bevestiging. Bij iedere status van de boeking kan je een bijbehorende bevestiging versturen. Denk aan; een internetreservering, een goedgekeurde reservering, de aanbetaling is ontvangen, de boeking ...
    • Stap 2. Object types aanmaken

      Ga naar Object types, klik op ‘Nieuw’.  Klik op 'Nieuw' en geef een categoriesoort in. Je kunt er maar één aanmaken. Mocht je een vertaling willen toevoegen, dan kan dit op het volgende tabblad onder 'vertalingen'.