SPF record

E-mail afzender: SPF record instellen

E-mail is een ontzettend handig en snel communicatiemiddel via internet.
Helaas is het heel eenvoudig om berichten namens een ander e-mailadres te versturen. Zo kan er met minimale
kennis een e-mail verzonden worden namens bijvoorbeeld
bill@microsoft.nlwaardoor het lijkt alsof de ontvanger
een e-mailbericht krijgt van de oude baas van Microsoft.

Het SPF-record helpt je om minder spam in je inbox te ontvangen. Daarnaast helpt het je ook bij het voorkomen
dat jouw e-mail
bij een ontvanger als spam wordt aangezien.
Dit houdt in dat er wordt gecontroleerd of de verzender van een e-mail gemachtigd is om een bericht te verzenden namens de afzender van het bericht.

Voor gebruik van SPF moet in de DNS-zone van je domeinnaam een SPF-record worden toegevoegd. Dit record wordt
aangemaakt als ‘TXT-record’, omdat er geen specifiek SPF-DNS-record bestaat. In dit record wordt opgenomen via welke
IP-adressen een e-mail mag worden verstuurd namens jouw domeinnaam en bijbehorende e-mailadressen.

Stap 1. SPF Record instellen

Het IP-adres van onze mailserver is 50.31.62.36, de naam is sendgrid.net
Meer informatie : https://sendgrid.com/docs/Glossary/spf.html

Een voorbeeld:

v=spf1 include:sendgrid.net ~all

Stap 2. Controleer of de instellingen juist zijn

Ga naar de volgende URL en vul het domein in dat je wilt controleren : https://mxtoolbox.com/SuperTool.aspx

EmailSPF

De SPF record staat correct ingesteld wanneer:

Er een sendgrid.net of 50.31.62.36 record kon worden gevonden.

EmailSPFsuccess

EmailSPFsuccess2