De boekingsmodule goed integreren in de website?

De boekingsmodule integreren via i-Frame

Hoe kan je de boekingsmodule via i-Frame instellen

Als je de online boekingsmodule middels een i-frame in je website integreert, dan wil je natuurlijk dat, bijvoorbeeld, de getoonde accommodaties  getoond worden in de resultaten van zoekmachines.
Om dit voor elkaar te krijgen, moet de inhoud van het i-frame (de online boekingsmodule) worden geïndexeerd door die zoekmachines.
Maar je moet ervoor zorgen dat het je belangrijkste pagina is die schittert in de zoekresultaten, niet de i-frame inhoud.
De hoofdpagina (waar de i-frames worden gedefinieerd) moet slechts een aanduiding voor één of meer i-frames zijn.
Er zijn een aantal manieren waarop Google kan worden geholpen bij het (correct) indexeren van de online boekingsmodule op je website.

1. i-Frame implementatie

Voeg zoveel mogelijk informatie (titel, beschrijving en andere tekst) van de i-frame inhoud aan je hoofdpagina toe.
Gebruik de i-frame title eigenschap.
Nu is het voor Google duidelijker wat zich in het i-frame bevindt en waarom / hoe dat relevant is voor je pagina.

Een voorbeeld:
  1. <iframe src=”https://public2.reflexholiday.nl/OnlineBooking/Search/SearchCategory.aspx?relation=......."   title=”Boek hier uw vakantiehuis aan zee”>
  2.            Uw browser ondersteunt geen frames, boek uw vakantiehuis <a href=” https://public2.reflexholiday.nl/OnlineBooking/Search/SearchCategory.aspx?relation=...">hier</a>
  3. </iframe>

2. Afmetingen van de i-Frame
Vraag aan de helpdesk om postmessages in te schakelen

Deze nieuwe publieke module van Booking kan, indien gewenst, bij wijzigingen in de afmetingen (bijvoorbeeld door het wisselen van pagina of door filteren in de zoekresultaten) een bericht sturen naar de pagina van uw website waarop het iframe zich bevindt. In zo’n bericht (genaamd “postMessage”) staan de nieuwe afmetingen van de publieke module.

Je website bouwer dient een stukje Javascript code op te nemen in de webpagina, waarmee kan worden “geluisterd” naar deze berichten. Op basis van zo’n bericht kunnen in dat stukje Javascript code vervolgens de afmetingen van het iframe worden aangepast.
Dit zorgt ervoor dat je geen scrollbars of overbodige witruimte in je pagina te zien krijgt op de plek van het iframe.
De inhoud van het “afmetingen zijn gewijzigd” bericht ziet er als volgt uit: “{ Action: ‘sizeChanged’, PublicSize: { width: 500, height: 900 } }”, waarbij de waardes bij “width” en “height” uiteraard per bericht kunnen afwijken.

1. <html>
  2. <head>
  3.     <meta charset="utf-8" />
  4.     <title></title>
  5.     <script>
  6.         window.addEventListener("message", receiveMessage, false);

7.         function receiveMessage(event) {
  8.             if (event.origin !== "https://public2.reflexholiday.nl") {
  9.                 return;
  10.             }

11.             try {
  12.                var data = JSON.parse(event.data);

13.                 if (data) {
  14.                     if (data.Action == "sizeChanged") {
  15.                         document.getElementById('publicframe').style.height = data.PublicSize.height + 'px';
  16.                     }
  17.                 }
  18.             }
  19.             catch (ex) { }
  20.             }
  21.     </script>

22. </head>
  23. <body>
  24.
  25.     <iframe id="publicframe"  width="100%" frameborder="0" allowtransparency="true" src=" https://public2.reflexholiday.nl/OnlineBooking/Search/Search.aspx?relation=aFQBsHihiNY%3d&languageid=1&locationid=0&searchmode=1" title="Boek hier uw vakantiewoning">
  26.     </iframe>
  27. </body>
  28. </html>

3. Robots.txt
Je kan een tekst bestand genaamd "robots.txt" in de hoofd map van je website plaatsen.
Dit bestandje hoeft niet gevuld te zijn, maar je kunt er verschillende aanwijzingen in opnemen die door zoekmachines kunnen worden gebruikt om je website beter of nauwkeuriger te indexeren.
Door de URL van het i-frame (URL van de online boekingsmodule, zoals deze is opgenomen in de "source" van het i-frame) toe te voegen aan dit bestandje, vertel je zoekmachines dat de online boekingsmodule ook bij je website hoort.

4. Home link
Omdat de online module nu geindexeërd wordt, kan het gebeuren dat iemand de online module vindt zonder je website te vinden.
De gebruiker wordt nu gevangen gehouden zonder een weg terug te kunnen vinden naar je website.

Dit probleem kan je oplossen door de  Home  link in de online module te activeren.