Financiële instellingen objectgroep

1. Rekening en BTW gegevens
Objectgroep2_1
 • Rekeningnummer: Je rekening nummer.
• IBAN: Een International Bank Account Number (IBAN) wordt gebruikt om internationale transacties tussen rekeningen en banken gelegen in verschillende landen vlotter te laten verlopen.
• Rekeninghouder: Naam van de rekeninghouder is de naam van diegene op wiens naam de bankrekening staat, zoals dat bijv. ook op de bankafschriften (of het bankpasje) staat.
• KvK nummer: Een uniek identificerend administratienummer van een rechtspersoon zijnde een niet-natuurlijk persoon zoals toegewezen door de Kamer van Koophandel.
• BTW identificatienummer
• BIC: De Bank Identificatie Code (BIC) is enkel een code die wordt gebruikt om een bank te kunnen identificeren

2. Aanbetaling configuratie
Objectgroep2_2

Bereken het aanbetalingspercentage over :
• Huur:
Moet de huurprijs worden opgenomen in de berekening van het aanbetalingsbedrag?
Aangevinkt = ja
• Borg: Moet het borg bedrag worden opgenomen in de berekening van het aanbetalingsbedrag?
Aangevinkt = ja
• Toeslagen:
Moeten de vooraf te betalen toeslagen worden opgenomen in de berekening van het aanbetalingsbedrag?
Aangevinkt = ja
• Toon huurbedrag exclusief borg:
Moet de borg ter plaatse of vooraf betaald worden

Voorbeelden:

Bevestiging:

E-mail:

Online boekingsmodule:

• Aanbetalingsperiode (dagen na transactiedatum):
Binnen hoeveel dagen moet de eerste betaling ontvangen zijn
• Aanbetalingspercentage(van huur):
Het aanbetalingspercentage wordt als volgt berekend: % van vooraf betaalbare bedrag + vast aanbetalingsbedrag
 Het vooraf te betalen bedrag wordt berekend aan de hand van de vinkjes bij Bereken het aanbetaling percentage over
• Vast aanbetalingsbedrag:
Hier kan je een vast bedrag instellen als aanbetalingsbedrag.
Bijvoorbeeld : Klant moet alleen €100,00 aanbetalen.
• Restant betaling (dagen voor aankomst):
Hoeveel dagen voor aankomst moet het restant bedrag betaald zijn.
• Bij aankomst betalen (dagen voor aankomst):
Hier kun je aangeven wat je gast moet doen als zij kort voor aankomst boeken.
Als op basis van de ingestelde betalingsvoorwaarden de betalingstermijnen vervallen zijn, kan je aangeven wanneer gasten ‘Bij aankomst’ moeten betalen.

3. BTW-tarieven
Objectgroep2_3

De btw kent verschillende tarieven. Het algemene tarief is 21%. Voor sommige goederen en diensten geldt het verlaagde tarief van 6%.
Doe je zaken met het buitenland, dan kan het tarief van 0% van toepassing zijn.
Verhuur je accommodaties of diensten waarvoor verschillende btw-tarieven gelden? Dan houd je in je administratie rekening met de verschillende tarieven. De facturen splitsen de bedragen automatisch naar btw-tarief.