Uitleg benamingen Object aanmaken

Uitleg benamingen Object aanmaken

Om het BTW percentage in te vullen ga je naar: Objectbeheer > Objecten > Nieuw/Bewerk

 


 


Uitleg benamingen:

Naam - eigen administratie
Wordt gebruikt in al je eigen rapportages vanuit de beheermodule. Is standaard gelijk aan de naam van het object, maar kan door jou gewijzigd worden.

Accommodatie type
Het accommodatie type (categorie) geeft de verschillen aan tussen de accommodaties. Voorbeelden van types zijn; een vakantiehuis, appartement of boot. In de online boekingsmodule kunnen gasten hieruit selecteren om de accommodaties te filteren.

Objectcode
Beschik je over meer dan 1 dezelfde type accommodatie, dan kan je een gewenst getal neerzetten.

Aantal objecten
Geef aan hoeveel van dezelfde type accommodaties je hebt. Dan wordt er achter de objectnaam een getal getoond.

Accommodatie in gebruik
Indien aangevinkt - Mogelijk om reserveringen te maken in de administratie module voor die accommodatie.
Indien niet aangevinkt - Huur is niet meer toegestaan voor deze accommodatie. De accommodatie is ook niet meer zichtbaar in het planbord.

Online boekbaar
Vink deze aan als de accommodatie in de online boekingsmodule geboekt mag worden.

Inchecken tussen
De inchecktijd voor de accommodatie. De informatie wordt op de bevestiging en in het emailbericht getoond.

Uitchecken voor
De uitchecktijd voor de accommodatie. De informatie wordt op de bevestiging en in het email bericht getoond.

Aantal personen (min)
Vul hier het minimum aantal personen in wat van toepassing is op de accommodatie. Baby's tellen niet mee in de berekening van het aantal personen.

Aantal personen (max)
Hier geef je het maximum aantal personen in dat kan verblijven in de accommodatie. Baby's tellen niet mee in de berekening van het aantal personen.

Aantal slaapkamers
Geef aan hoeveel slaapkamers er in de accommodatie aanwezig zijn.

Aantal badkamers
Geef aan hoeveel badkamers er in de accommodatie aanwezig zijn.

Borg
Bij aankomst of voor vertrek bestaat de mogelijkheid om je gasten een waarborg te vragen. Dit bedrag betaal je de gast na verblijf weer terug als hij de woning in correcte staat heeft achtergelaten.

BTW percentage
Het BTW tarief die over de huur-en kortingsbedragen gerekend wordt. Het BTW percentage is zichtbaar in de volgende documenten:
- Factuur
- Bevestiging
- Eigenaren afrekening

  • Related Articles

  • Stap 4. Object aanmaken

   Dit zijn de verschillende accommodaties (of objecten) die u verhuurt.  In onderstaande video leggen we uit hoe je een object kunt aanmaken.
  • Uitleg speciale tekens in e-mail sjabloon

   De inhoud van de e-mails naar je gasten toe kun je zelf aanmaken of aanpassen. De variabelen uit de reservering, denk aan het reserveringsnummer, de naam van de gast of de aankomstdatum, die kan je meenemen in de e-mail. Hieronder een overzicht met ...
  • Wisseldagen aanmaken

   Je kunt instellen wat gedurende het jaar de uitzonderingen zijn op de standaard verhuurperiodes. Hieronder vind je een video hoe het aanmaken van wisseldagen in zijn werk gaat. Wat zijn Wisseldagen? Wisseldagen zijn de uitzondering op de reguliere ...
  • i-tje voor extra uitleg bij toeslagen

   Leuke tip voor het online boeken. Om de potentiële bezoeker met zo min mogelijk vragen te laten zitten, kun je werken met een i-tje als extra uitleg bij een toeslag. Door extra informatie in een tool-tip te tonen kun je bijvoorbeeld verder toelichten ...
  • Uitleg instellingen verhuurperiode

    Verhuurperiodes zijn de blokgroottes waarin een objecten verhuurd kunnen worden (per dag, per week, per weekend, etc.) Tarieven voor objecten worden aangemaakt per Verhuurperiode. Zo kan je dus een verschil in tarief hebben voor een week en een dag ...