Booking.com koppeling opzetten

Stap 1:

De klant maakt in Booking.com een omgeving aan voor zijn accommodatie(s).
Controleer of de nieuwe omgeving van Booking.com live is.
NB: Per aparte pagina die je wilt aanbieden in Booking.com, moet er een nieuwe Hotel aangemaakt worden.

Stap 2:

De klant vult het Intakeformulier wat je hebt ontvangen van Reflex in voor de Booking.com koppeling met Channel manager Reflex.

Hierbij is noodzakelijk:
1. Hotel ID (property ID)
Klik op de Home knop in Booking.com.
Boven in beeld staat naast de naam het Hotel ID.

2. Rate ID en Room Ids
Ga naar menu optie: Rates & Availability en klik op Calendar.

Per Room zie je een Room ID en een Rate ID (meestal de Standard Rate ID).

Stap 3:

De klant moet beslissen:

1) Vult tarieven in Booking.com (niet in de verhuur applicatie) NB: alleen beschikbaarheid met Booking.com wordt dan uitgewisseld
OF
2) Gebruik de bestaande tarieven zoals aangemaakt in het verhuur applicatie
OF
3) Gebruik een nieuwe verhuurperiode in de verhuur applicatie die alleen geldt voor Booking.com

Optie 3 heeft de voorkeur omdat in de hoogseizoen de beschikbaarheid beperkt kunnen worden in Booking.com. Afwijkende minimum aantal dagen verhuur en een verandering in wisseldagen is dan ook mogelijk – bij optie 2 is deze niet mogelijk.

LET wel : alle tarieven die je invult is een bedrag per Nacht per Accommodatie
(prijs per persoon per nacht is niet mogelijk)

Toeslagen, Kortingen en extra kosten
worden niet gekoppeld.
Ook toeslagen ingevuld in Booking.com worden niet doorgestuurd naar de applicatie. Alleen een bedrag (voor de huur) wordt opgeslagen in de verhuur applicatie.

De waardes voor de koppeling wordt in de verhuur applicatie van de klant ingevuld – o.b.v. het Intakeformulier.
Bij vragen over het intakeformulier koppelt de Klantenservice van Reflex deze terug aan de klant.
Zodra het goed ingesteld staat in de verhuur applicatie, mag de klant door met stap 4.

Stap 4:

De klant vraagt een ‘Channel Manager’ koppeling aan met het verhuur applicatie.

Hoe kan ik verbinding maken met een channel manager? Lees hier:
https://partnerhelp.booking.com/hc/nl/articles/214349225-Hoe-kan-ik-verbinding-maken-met-een-channel-manager-

Stap 5:

Wij/de Channel Manager(Reflex) krijgen een email binnen met de koppelingsverzoek.

Wij/de Channel Manager(Reflex) lopen de klant zijn waardes na (Booking.com IDs,  tarieven) en accepteert de koppeling.
Check dat alle room id’s van Booking.com toegekend zijn aan een accommodatie (Object id) in de applicatie.

Stap 6:
De klant accepteert de koppeling (hij ontvangt een email).

Wij/de Channel Manager(Reflex) ontvangen een email dat de koppeling is gedaan en doen een handmatige Upload Rooms to Sell en Upload tariffs (als tarieven al ingevuld zijn).

Na upload duurt het ongeveer 10 minuten om live te zijn in de Booking.com website.

Stap 7:

De klant maakt tarieven aan voor Booking.com – NB: het betreft een All-in tarief.
Gebruik hiervoor een nieuwe Verhuurperiode bv nachten(Booking.com) zie opmerking Stap3
Het duurt ongeveer 5 minuten voor de tarieven zichtbaar zijn.
De klant dient te checken of alles dan goed staat in Booking.com.

Aantal nachten tussen nu en boeken:

Als men de minimum aantal nachten wilt instellen voor een klant mag aankomen, kan dat via de Booking.com portal.
Lees hier beneden.
NB: Booking.com adviseert dat klanten met hun contact opnemen om deze waarde in te stellen.