Beschikbaarheid bekijken op planbord

Planbord
Je kunt op eenvoudige wijze de beschikbaarheid van een accommodatie in een specifieke periode opzoeken. Bij Verhuurperiode maak je een keuze uit week of weekend of nachten. Selecteer bij Datum de gewenste startdatum en klik vervolgens op Zoeken. De agenda wordt ververst en de beschikbaarheid wordt getoond.

De beschikbaarheid wordt in blokken van weken of weekenden weergegeven afhankelijk van de door jou geselecteerde verhuurperiode. Je kunt nu de gewenste week (of weekend) selecteren door op een van de blokjes in de agenda te klikken. Wil je meerdere weken selecteren, klik dan op meerdere (aansluitende) weken.

De geselecteerde blokken worden nu lichtblauw van kleur. Wanneer de selectie compleet is klik je op de knop Nieuwe reservering.
Een nieuw (pop-up) scherm wordt getoond. LET OP: Je dient pop-ups ingeschakeld te hebben om dit scherm te kunnen zien. Het maken van een reservering doe je door een Wizard te doorlopen. Selecteer de juiste waarden en klik steeds op “Volgende>”

Automatische extra’s worden automatisch toegevoegd. Optionele zaken kan je hier aangeven – door het aantal van de toeslag te verhogen. Let op de Totale kosten, rechts boven in het scherm, die steeds worden aangepast met het totaal aan toeslagen dat je toevoegt of verwijderd.

Vul de persoonsgegevens in van de gast.

Als laatste, klik op Reservering opslaan.

NB: een automatische bericht wordt niet verstuurd aan een gast – tenzij je op “Email bevestiging” klikt in onderstaand scherm.

Klik op Sluiten. Het scherm wordt gesloten en de gemaakte reservering is nu zichtbaar in de Agenda.

Periode bezet/Sluitingsdagen
Wanneer je een accommodatie wilt reserveren voor eigen gebruik door bijvoorbeeld de huiseigenaar, dan selecteer je het tabblad:
Periode bezet.
Vervolgens geef je bij Datum de gewenste startdatum aan. Vervolgens geef je bij Verhuurperiode de gewenste periode aan, bijvoorbeeld week, en klikt op Zoeken. De beschikbare dagen/weken/etc. worden nu getoond. Je kunt nu de gewenste periode selecteren door op één van de blokjes in de agenda te klikken. Wil je een langere periode selecteren, klik dan op meerdere (aansluitende) weken. De geselecteerde blokjes worden nu lichtblauw van kleur.

Een pop-up scherm wordt geopend. Je hebt nu nog de mogelijkheid om de Geldig vanaf/tot datum aan te passen. Bij omschrijving kan je nu aangeven waarom de accommodatie niet beschikbaar is - bijvoorbeeld vanwege “Eigen gebruik”. Klik op Opslaan en Sluiten.

In de Agenda wordt de periode en de ingevulde tekst getoond bij omschrijving. Mocht je de reservering voor “eigen gebruik” willen verwijderen, ga dan met de muis op de reservering staan en klik erop. Je krijgt nu de optie om de bezette periode te verwijderen, klik dan op verwijderen. De geblokkeerde periode wordt uit de agenda gehaald en de accommodatie is nu weer beschikbaar voor nieuwe reserveringen.